TRIK is de firestarter die het publiek tot brandende beelden aanspoort, in een workshop beeld & actualiteit. Hoe werkt beeld? In historisch perspectief, in conflicten, in media, op het web, op straat. In de workshop legt illustratiedocent (ArtEZ Zwolle), hiphopfanaat en politiek tekenaar/illustrator TRIK het allemaal haarfijn uit, in een stortvloed aan woord en beeld.

TRIK is van alles maar bovenal een geëngageerd beeldmaker. Met vlijmscherpe pen fileert hij zijn onderwerpen tot er enkel nog de essentie van rest. Hij plaatst heldere, humoristische kanttekeningen bij het nieuws in een beeldtaal die balanceert tussen cartoon en grafisch ontwerp, met een grote affiniteit voor pop- en street art. Hij samplet met regelmaat bestaande, iconische beelden die hij tot bijtende cartoons transformeert, met verontrustende, dan weer kalmerende boodschap.

Nadat u in de eerste helf van de workshop alle tips en trucs uitgelegd heeft gekregen gaat u zelf, onder de bezielende leiding van TRIK, aan de slag met de 'trending topics' van die dag en loopt u gegarandeerd de deur uit met een vlammende nieuws cartoon onder de arm.

Interesse? Neem contact op via het contact formulier.

Back to Top